Barion Pixel

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

BULLA BIANKA ANNA E.V. által üzemeltetett https://legyegesz.hu oldal a tudatos változással kapcsolatos technológiákat kínál Vásárlóinak (továbbiakban: Vásárlók).

Jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) BULLA BIANKA ANNA E.V. szolgáltatásait igénybe vevő Vásárlóra nézve kötelezően rögzíti BULLA BIANKA ANNA E.V. szolgáltatásainak igénybevételére vonatkozó Szerződési Feltételeket.

Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

A jelen Általános Szerződési Feltételek, avagy ÁSZF a BULLA BIANKA ANNA E.V. (székhely: 2484 Gárdony, Agárd-Alkotmány u. 53.; a továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett https://legyegesz.hu alatt elérhető szolgáltatások és termékek megvásárlásának és használatának feltételeit tartalmazza.

Szolgáltató adatai

A szolgáltató webáruház megnevezése: Légy Egész
Webcíme: https://legyegesz.hu
Név: BULLA BIANKA ANNA E.V.
Székhely: 2484 Gárdony, Agárd-Alkotmány u. 53.
Levelezési cím: 2484 Gárdony, Agárd-Alkotmány u. 53.
Képviselő neve: Bulla Bianka Anna
Nyilvántartási szám: 57745848
Adószám: 59696977-1-27
Statisztikai számjel: 59696977-8559-231-07
Számlavezető pénzintézet: OTP
Számlaszám: 11773425-00174798-00000000
E-mail cím: hello(kukac)legyegesz.hu
Telefonszám: +36 30 1 790 798
A szerződés nyelve: magyar

Alapvető rendelkezések

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

A jelen Szabályzat 2023. január 04. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. A Szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani a Szabályzatot. A módosításokat a Szolgáltató azok hatályba lépése előtt 11 (tizenegy) nappal a weboldalon közzéteszi. Vásárlók a weboldal használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldal használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes.

A Vásárló, amennyiben belép a Szolgáltató által üzemeltetett weboldalra, vagy annak tartalmát bármilyen módon olvassa – akkor is, ha nem regisztrált Vásárlója a weboldalnak, az ÁSZF-ben foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el. Amennyiben a Vásárló nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a weboldal tartalmának megtekintésére.

Szolgáltató fenntart magának minden jogot a weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében.

Szerzői jogok

A BULLA BIANKA ANNA E.V. által létrehozott online és webáruház felületen található minden tartalom, a design elemek, szöveges elemek, grafikák, logók, animációk, videók, hangfájlok, illusztrációk, képek, stb. („BULLA BIANKA ANNA E.V. által szolgáltatott tartalom”), BULLA BIANKA ANNA E.V. tulajdonát képezik és szerzői jogi védelem alatt állnak.

Az https://legyegesz.hu weboldal üzletében megvásárolható tartalmak, szolgáltatások, leírások, képzési információk, képek, videók, a honlap grafikája vagy bármely más egyéni megoldásunk, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján, és a Ptk-ban megfogalmazott információk alapján, szerzői jogi oltalom alatt állnak. Az https://legyegesz.hu oldalunk tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos a Szolgáltatótól származó tartalomnak, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése.

Ezen tartalmakat másutt közölni csak a Szolgáltató erre vonatkozó írásos engedélyével lehet.

Tilos a fent felsorolt tartalmakról, különösen a videó- és hanganyagokról bármely technikai módszerrel, bármely típusú adathordozóra történő többszörözés, átdolgozás, terjesztés, nyilvánossághoz közvetítés vagy más módon történő felhasználása, BULLA BIANKA ANNA E.V. előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül.

Alapvető rendelkezések

Az https://legyegesz.hu weboldal üzletében történő megrendelés fizetési kötelezettséggel járó, elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, melyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak.

A Vásárló a weboldalon történő vásárlásával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a weboldalon közzétett Adatkezelési tájékoztató feltételeit megismerte és elfogadja, az adatkezelésekhez hozzájárul.

A Vásárló a vásárlás során köteles a saját, valós adatait megadni. A vásárlás során megadott valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis. Szolgáltató kizárja felelősségét, amennyiben a Vásárló más nevében, más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásait.

A Szolgáltatót a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha a Vásárló a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.

Termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos nyilatkozat

Az https://legyegesz.hu oldalon található információk kizárólag információadás, oktatás céljára szolgálnak. Az oldalon található, a képzéseinken elhangzó, továbbá letölthető anyagainkban szereplő információk nem orvosi javaslatok! Nem állítunk fel diagnózist és nem végzünk orvosi kezeléseket.

Az https://legyegesz.hu oldalon szereplő információk, letölthető-, megvásárolható képi- és hanganyagok, valamint termékek nem helyettesítik a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést.

Az https://legyegesz.hu oldalon szereplő termékek nem szolgálják sem diagnózis felállításának-, sem bármilyen betegség kezelésének, gyógyításának sem megelőzésének célját!

A weboldalon közzétett információk és termékek nem terápiás javaslatok, nem helyettesítik a kezelőorvossal való kapcsolattartást, nem helyettesítik az orvosi kezeléseket! Fennálló betegség esetén a szolgáltatások vagy termékek használata előtt egyeztessen kezelőorvosával! Különös körültekintéssel kell eljárni és a kezelőorvossal egyeztetni krónikus betegségek, magasvérnyomás-betegség, szív-érrendszeri betegségek esetén.

Az ÁSZF nyilatkozat elfogadásával Ön tudomásul veszi, hogy teljes körű felelősséget vállal az https://legyegesz.hu oldalon megvásárolt termékek ill. szolgáltatások használatából fakadó esetleges sérülésekért és károkért.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát.

A webshopban a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelnek. Nem vállalunk felelősséget a webshopban megjelenő kép és a termék tényleges kinézete miatti különbözőség miatt.

Hibás ár esetén esetben feltűnő értékaránytalanság áll fenn a termék valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak azonnal észlelnie szükséges. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) alapján a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Amennyiben a felek nem tudnak megállapodni a szerződéses feltételekben, azaz nincs meg a felek akaratát kölcsönösen és egybehangzóan kifejező nyilatkozat, abban az esetben nem beszélhetünk érvényesen létrejött szerződésről, amelyekből jogok és kötelezettségek fakadnának. Ennek alapján a hibás/téves áron visszaigazolt megrendelés semmis szerződésnek tekintendő.

A rendelés menete

Ha a Vásárló megfelelőnek tartja a kosárban elhelyezett termékek mennyiségét, ellenőrizte a végösszeget, és úgy döntött, hogy meg szeretné vásárolni azokat, akkor egyszerűen a ” Tovább a pénztárhoz” gombra kattintással léphet tovább.

A pénztár oldalon vásárlás esetén az alábbi adatokat kell a Vásárlónak megadnia: Vezetéknév, Keresztnév, Ország, Irányítószám, Város, Utca, Házszám, Telefonszám, e-mail cím.

Vásárlással kapcsolatos megerősítések szükségesek a megrendelés véglegesítéséhez. A Vásárló hozzájárul, hogy BULLA BIANKA ANNA E.V. a megadott adatokat és e-mail címet feldolgozza az Adatvédelmi nyilatkozatban és az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint. A megrendelés elküldésével a Vásárló megerősíti, hogy megismerte és rá nézve kötelező érvényűnek fogadja el az Általános Szerződési Feltételek tartalmát.

Szállítási módok

Az https://legyegesz.hu megrendelt Termékek kiszállítása, a Vásárló által megadott címre, futárral történik az ország egész területén.

A csomag átvételekor, a futár jelenlétében, kérjük tételesen ellenőrizze a csomag tartalmát, mert az átvétel utáni hiányosságokra irányuló reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Hiányos, sérült csomagot nem köteles átvenni a megrendelő, lehetősége van visszaküldeni a Szolgáltatónak.

Fizetési módok

Átutalás: A Felhasználó a megrendelt termékek ellenértékét a visszaigazoló e-mailben található bankszámlára 3 napon belül köteles átutalni. Az összeg a Szolgáltató bankszámláján történő jóváírását követően 5 munkanapon belül megküldi a letöltéséhez ill. hozzáféréséhez szükséges linkeket e-mailben, digitális termék esetén lehetősége van a felhasználói fiókból történő letöltésre is.

Bankkártyával: A weboldalon lehetőség van bankkártyás fizetésre. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítése és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.

A megrendelés visszaigazolása

A Vásárló e-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. A Szolgáltató kizárja a visszaigazolási felelősségét, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert a Vásárló rossz e-mail címet adott meg regisztrációja során, vagy a fiókjához tartozó tárhely telítettsége miatt nem tud üzenetet fogadni.

Számla

A Megrendelő által megadott számlázási adatok alapján e-számlát állítunk ki és a megadott e-mail címre elektronikus úton juttatjuk el a Megrendelő részére. Számlázással kapcsolatos kéréseket a Szolgáltató legkésőbb a termék(ek) kifizetésének időpontjáig tud teljesíteni, ezek után a kiállított számla/számlák módosítására nincs lehetőség. Az esetleges kéréseket e-mailben, vagy telefonon jelezhetik a vásárlók.

Jótállás, szavatosság

Tekintettel arra, hogy a termékek elektronikus úton kerülnek átadásra, így azokért az Üzemeltető jótállást nem vállal.

Elállási jog

BULLA BIANKA ANNA E.V. felhívja a Felhasználók figyelmét, hogy tekintettel arra, hogy a Termék természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, Felhasználót a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződésekről szóló 45/014(II.6.) számú Kormányrendeletben foglalt feltételek melletti elállási jog illeti meg, mely szerint: A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.

Vegyes rendelkezések

Ha a jelen Szabályzat bármely része érvénytelenné, jogtalanná vagy érvényesíthetetlenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti.

Amennyiben Szolgáltató a Szabályzat alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Az, hogy a Szolgáltató egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan a Szabályzat valamely lényegi feltételéhez, vagy kikötéséhez nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.

A Szolgáltató és a Vásárló vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni.

Panaszkezelés rendje

Áruházunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben a Vásárlónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a Szolgáltató adatai bekezdésben található telefonszámon, e-mail címen, vagy levél útján is közölheti.

Szolgáltató a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a Vásárlónak.

Az írásbeli panaszt a Szolgáltatást 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig megőrzi a Szolgáltató, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

Tájékoztatjuk, hogy a panaszának elutasítása esetén panaszával hatósági vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti, az alábbiak szerint:

A Fogyasztó panasszal fordulhat a fogyasztóvédelmi hatósághoz:

A fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet szerint közigazgatási hatósági ügyekben elsőfokon a járási hivatal, illetve a megyeszékhely szerinti járási hivatal, másodfokon országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. A járási hivatalok elérhetőségei: http://jarasinfo.gov.hu

A Fogyasztó panasza esetén lehetősége van békéltető testülethez fordulni, melyek elérhetőségét a https://www.bekeltetes.hu oldalon találja:

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az  ügyben döntést hoz a  fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a Szolgáltató kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

Online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén az eljárásra kizárólag a fővárosi kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület illetékes.

Szolgáltatót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli. Ennek keretében köteles a válasziratát megküldeni a békéltető testület számára és a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani. Amennyiben a vállalkozás székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

Gárdony, 2023. 04.01